tentangfx
ANDA KINI BERADA DI FORUM tentangfx...
SILA LOG IN JIKA ANDA MEMBER DAN REG JIKA MASIH BELUM MENJADI MEMBER...
JIKA MEMILIH UNTUK MENJADI PELAWAT SILA ABAIKAN MESEJ INI... tq..

BREAKOUT SYSTEM

View previous topic View next topic Go down

BREAKOUT SYSTEM

Post by ranfx on Fri May 29, 2009 4:37 am

salam.. ni saya nak bagi satu sistem trade yg saya biasa guna dan kebanyakan trader biasa guna.. bagi korang yg xbiasa guna tu, ni la masanya korang nak belajar dan apply..

teknik ni, boleh dikatakan 95% berjaya.. so nak cuba??

macam ni.

STEP 1: pilih pair dan TF H1

STEP 2: kenalpasti trend pair tersebut.. PASTIKAN ia adalah SIDEWAy/ RANGING (lbh kurang 3 -4 cs) ..

STEP 3: dah jumpa yang sideway ni, PO BUY STOP n SELL STOP pada jarak 20 pips dari HI n LOW dalam sideway tersebut.

STEP 4: TP 10-20 pips sudahlah...main 5 pair. dah 50-100pips dapat.. but make sure money management kena jaga..

GOOD LUCK n sebarang pertanyaan, PM k... Very Happy Very Happy Very Happy

ranfx

Posts : 27
Points : 48
Join date : 28/05/2009
Location : jengka

View user profile http://www.tentangfx.blogspot.com

Back to top Go down

Re: BREAKOUT SYSTEM

Post by cyberkids on Fri May 29, 2009 5:38 am

thanks for sharing..kalo bleh kasi uploade pic ..

cyberkids

Posts : 49
Points : 64
Join date : 28/05/2009
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: BREAKOUT SYSTEM

Post by ranfx on Fri May 29, 2009 12:10 pm

ok.. insyaALLAH.. aku bab2 ngapload ni puratanya rendah sikit.. nanti insyaALLAH aku upload kat sini .. What a Face

ranfx

Posts : 27
Points : 48
Join date : 28/05/2009
Location : jengka

View user profile http://www.tentangfx.blogspot.com

Back to top Go down

Re: BREAKOUT SYSTEM

Post by Intel_zz on Thu Jul 16, 2009 12:47 pm

Salam Ran, u may look also fractal breaktkout teknik utk memantapkan lg teknik tu plus tarik fibo, better result n prevent false signal...

Intel_zz

Posts : 7
Points : 9
Join date : 15/07/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: BREAKOUT SYSTEM

Post by ranfx on Tue Jul 28, 2009 1:41 am

yes! pernah jugak pakai fractal.. so far, mmg ok la.. cuma kekadang lambat nak tunggu fractal ni timbul..

ranfx

Posts : 27
Points : 48
Join date : 28/05/2009
Location : jengka

View user profile http://www.tentangfx.blogspot.com

Back to top Go down

Re: BREAKOUT SYSTEM

Post by Intel_zz on Tue Jul 28, 2009 10:59 pm

hehehe... kena jaga2 dia nyer false signal.. kena guna candle la cam tu....

Intel_zz

Posts : 7
Points : 9
Join date : 15/07/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: BREAKOUT SYSTEM

Post by ranfx on Sat Aug 01, 2009 1:43 am

kalau nak lari dari false signal, gunakan BB n MA.. boleh lihat lebih jelas perangkap yg mana akan mengena.. so, jauhkan perangkap yg dijangka x kena tu supaya tak terkena..

ranfx

Posts : 27
Points : 48
Join date : 28/05/2009
Location : jengka

View user profile http://www.tentangfx.blogspot.com

Back to top Go down

Re: BREAKOUT SYSTEM

Post by kak.wann on Sun Aug 02, 2009 8:03 pm

i selalu guna teknik nie..follow aper yg ran ajar...memang profit..

kak.wann

Posts : 2
Points : 2
Join date : 14/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: BREAKOUT SYSTEM

Post by ranfx on Sun Aug 02, 2009 9:23 pm

yup.. cuma kena disiplin sikit.. jgn ambik byk2 target.. sikit2 cukup.. pasang banyak2 pair..

saya ajar teknik ni dalam kelas forex di KL.. so kalau nak belajar live, boleh join..

ranfx

Posts : 27
Points : 48
Join date : 28/05/2009
Location : jengka

View user profile http://www.tentangfx.blogspot.com

Back to top Go down

Terima kasih

Post by kak.wann on Thu Aug 20, 2009 8:05 am

saya ucapkan berbanyak terima kasih pada tuan blog nie..kerana dia banyak membantu saya menggunakan teknik nie..dan membawa byk keuntungan pd saya..dgn teknik ini saya dpt.ikut kemana arah market itu bergerak..terima kasih kerana teknik anda mendatangkan profit..

kak.wann

Posts : 2
Points : 2
Join date : 14/06/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: BREAKOUT SYSTEM

Post by ranfx on Tue Sep 01, 2009 11:11 am

ahha k wann.. alhamdulillah ada yg faham tntg nak guna teknik ni.. semoga kita diberikan rezeki yg lbh banyak lg pas ni..

sesapa yg nak join kursus live n belajar teknik ni., boleh rujuk www.properforex.com k..

ranfx

Posts : 27
Points : 48
Join date : 28/05/2009
Location : jengka

View user profile http://www.tentangfx.blogspot.com

Back to top Go down

Re: BREAKOUT SYSTEM

Post by Sponsored content Today at 3:42 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum