tentangfx
ANDA KINI BERADA DI FORUM tentangfx...
SILA LOG IN JIKA ANDA MEMBER DAN REG JIKA MASIH BELUM MENJADI MEMBER...
JIKA MEMILIH UNTUK MENJADI PELAWAT SILA ABAIKAN MESEJ INI... tq..

cinta?????

View previous topic View next topic Go down

cinta?????

Post by cyberkids on Fri May 29, 2009 6:02 am

apa itu cinta???
sayang??? apa beza sayang dan cinta????

cinta terbahagi kepada 3 jenis
1.philos love
2.agape love
3.erose love

Philos love

cinta pada agama ikutan(tuhan,rasul),negara,parti politik,persatuan dan apa yg kita ahlinya
contoh bukti wujudnya cinta ni: kita marah bile org kutuk agama kita(walaupun org yg x alim), kita marah bile org kutuk negara kita(walaupun selama ni xla patriotik sgt),kita marah org kutuk parti kita.
cintani wujud dengan sendirinya..walaupun kadang2 xsedar

Agape love

cinta pada ibubapa,kawan2 baik,dan kdg2 adik beradik
cinta jenis ni,kita terima org tu tanpa syarat(hensem,cantik,kaya) kita sayang kat org ni kerana hati dan wujud naluri semulajadi..cinta jenis ni dikatakan amat kuat...susah nk diputuskan oleh unsur2 lain dan ada yg mengatakan xkan putus...benci camane pun tetap ada rasa cinta tu lagi..cinta jenis dikatakan bleh merangsang satu jenis pancaindera yg lain iaitu telepati...dan cinta ni tanpa ganti

Erose love

cinta dengan kekasih..cinta yg paling mudah putus..tpi mase bercinta rasa mcm terawang2je... Laughing Laughing
cinta ni mudah diputuskan dengan byk unsur..dan mudah je ada peganti..tpi erose love ni jugak boleh dinaiktaraf kepada agape love ..ia boleh di upgrade kepada agape love jika wujudnya kejujuran Very Happy



k abis...ntah betul ke tidak aku xtau...aku duk dengar time aku skolah dulu..kat kem PRS..hihiihi

cyberkids

Posts : 49
Points : 64
Join date : 28/05/2009
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: cinta?????

Post by eyes143 on Fri May 29, 2009 6:17 am

penah terbaca gak ni..

Agape love cinta yg takde mslh..

tenkiu TT
Rolling Eyes Rolling Eyes

_________________

"kotak hati seseorang itu akan berisi kasih jitu..
seandainya antara kamu punya rasa rindu.."
¤¸¸.·´¯`·.¸·.>>--» castle in da sky is mine

eyes143
miss SEKETARI

Posts : 83
Points : 125
Join date : 28/05/2009
Age : 26
Location : dalam ati cmu143..

View user profile http://www.noorazneen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: cinta?????

Post by cyberkids on Fri May 29, 2009 6:20 am

eyes143 wrote: penah terbaca gak ni..

Agape love cinta yg takde mslh..

tenkiu TT
Rolling Eyes Rolling Eyes

sama2 cik mata.....

nk tau ke x..kita renung2kan la pengalaman kita..insyaallh kita nampak nnti Very Happy

cyberkids

Posts : 49
Points : 64
Join date : 28/05/2009
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: cinta?????

Post by eyes143 on Fri May 29, 2009 6:42 am

sy da nmpk melalui pglmn Sad Sad Sad

_________________

"kotak hati seseorang itu akan berisi kasih jitu..
seandainya antara kamu punya rasa rindu.."
¤¸¸.·´¯`·.¸·.>>--» castle in da sky is mine

eyes143
miss SEKETARI

Posts : 83
Points : 125
Join date : 28/05/2009
Age : 26
Location : dalam ati cmu143..

View user profile http://www.noorazneen.blogspot.com

Back to top Go down

Re: cinta?????

Post by cyberkids on Fri May 29, 2009 6:59 am

ber thanks la kt pengalaman..pengalamn sentiasa mgjar kita

cyberkids

Posts : 49
Points : 64
Join date : 28/05/2009
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: cinta?????

Post by fajar on Sat May 30, 2009 2:32 am

cinta??? antara benda yg fajar takut nak dengar, dan diskas.. xmau diskas Evil or Very Mad No

fajar

Posts : 38
Points : 57
Join date : 28/05/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: cinta?????

Post by cyberkids on Sat May 30, 2009 2:23 pm

fajar wrote:cinta??? antara benda yg fajar takut nak dengar, dan diskas.. xmau diskas Evil or Very Mad No

kita xleh lari dari cinta cik fajar..cinta ni luas..bukan ngan pakwe makwe je..huhuhu...untuk hidup manusia perlukan cinta...mengikut lumrah cinta ni keperluan manusia.......tanpa cinta,kita bleh mencacatkan emosi kita dan jdi x stabil antara IQ dan EQ...bahaya kalo dua2 ni x stabil......huhuhu...so bercinta la anda semua ..aku pun xde aweks lagi Laughing Smile Smile Smile Smile Smile Smile Laughing Laughing Laughing

cyberkids

Posts : 49
Points : 64
Join date : 28/05/2009
Age : 28

View user profile

Back to top Go down

Re: cinta?????

Post by fajar on Sat May 30, 2009 2:36 pm

cinta yg dimaksudkan tu cinta ngan kekasih lah.. mmg akan ada nanti2 tapi sekarang takut lagi.. kubur masih merah la katakannn..

fajar

Posts : 38
Points : 57
Join date : 28/05/2009

View user profile

Back to top Go down

Re: cinta?????

Post by Sponsored content Today at 1:46 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum